Afbeeldingen slim vergroten met een mix van AI-technologie en Photoshop

In de wereld van digitale content is er steeds meer behoefte aan goede kwaliteit beeldmateriaal. Of je nu fotograaf bent, grafisch ontwerper, of iemand die de visuele aantrekkingskracht van content wil verrijken met mooi beeldmateriaal; de behoefte aan het vergroten van afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies wordt steeds belangrijker.

In dit artikel laten we je zien hoe je afbeeldingen snel en effectief kunt vergroten met behoud van kwaliteit. Dit doen we door een slimme combinatie van AI-technologie en Adobe Photoshop.

Stap 1: Afbeelding vergroten met AI-technologie

Een goede tool om afbeeldingen te vergroten is Upscale. We beginnen dan ook met het uploaden van je te vergroten afbeelding in www.upscale.media. Wij gebruikten onderstaande afbeelding met een afmeting van 350 x 350 pixels.

Na het uploaden verschijnt onderstaand dialoogvenster voor transformatie. Hier kan je kiezen hoeveel je de afbeelding wilt vergroten.Ook krijg je de mogellijkheid om de afbeelding te verbeteren.

Als je tevreden bent met je instellingen, druk je op de startknop om het vergrotingsproces te starten.

Het resultaat van deze door AI aangedreven transformatie is een afbeelding die aanzienlijk groter is dan het oorspronkelijke formaat. In ons geval: 1400 x 1400 pixels, 4 x groter dan het origineel! Details en scherpte zijn verbazingwekkend hoog. Een geweldig resultaat!

Stap 2: Precisiebewerking met Photoshop

Hoewel AI het grootste deel van het vergrotingsproces afhandelt, kan het nodig zijn om verdere specifieke bewerkingen en kleuraanpassingen uit te voeren. Deze gerichte aanpassingen doen we in Adobe Photoshop.

Open de vergrote afbeelding nu in Photoshop. Maak een kopie van de afbeelding of gebruik de sneltoets Ctrl+J en ga naar het tabblad Filter. Klik dan op Camera RAW-filter.
De dialoogvenster van Camera RAW wordt nu geopend.

Via de schuifjes passen we kleur en witbalans aan. Voor deze afbeelding hebben we alleen witbalans en scherpte aangepast.

Hieronder het resultaat:

Ben je tevreden bent met de aanpassingen? Sla de afbeelding dan op. Je hebt nu eenvoudig een vergrote versie van het origineel gemaakt met een verbeterde kleurbalans.

Conclusie

Door AI-technologie slim te combineren met de nauwkeurigheid van Photoshop, kun je afbeeldingen snel vergroten zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Deze tweestapsaanpak zorgt voor efficiëntie en uitmuntendheid bij het maken van digitale content.

Vragen over beeldbewerking met of zonder de inzet van AI?

Heb je vragen of kan je wel wat hulp gebruiken bij beeldbewerking? Neem contact met ons op via e-mail of bel: 0168 476 144. Wij hebben een grote productiestudio vol met Photoshop experts en helpen je graag verder!