Huid selecteren voor bewerking in Photoshop

Een groot deel van de tijd zijn de medewerkers van onze studio bezig met het bewerken van foto’s van mensen. We worden veel gevraagd voor het retoucheren van gezichten, zoals het verwijderen van oneffenheden of onzuiverheden, rimpels vervagen, de huidteint aanpassen en andere kleurbewerkingen. Om dit goed te doen, moeten we selecties maken van delen van de foto waarop de huid zichtbaar is.

Tot voor kort gebeurde het selecteren handmatig, wat best een karwei is. Met de komst van Photoshop CS6 is het selectieproces gelukkig eenvoudiger geworden. Photoshop CS6 bevat namelijk een functie waarmee je de huid automatisch kunt selecteren. Dit werkt als volgt. Ga naar Selecteren > Kleurbereik (Color Range). Een pop-up venster wordt geopend. Kies bij ‘Selecteren’ de optie ‘Huidskleuren’ (Skin Tones) en vink vervolgens de optie ‘Gezichten detecteren‘ (Detect Faces) aan. Je kunt hier ook de vaagheid van de selectie instellen.

Enkele voorbeelden:

Zijn de instellingen naar wens? Klik op OK en de selectie is gemaakt. Nu kan het echte aanpassen van de kleuren beginnen!

Hieronder het eindresultaat van de betreffende afbeelding:

Automatisch huidskleuren selecteren en het detecteren van gezichten is een geweldige functie in Photoshop CS6, waar zowel de medewerkers in onze studio als onze klanten van profiteren!