Een ongeluk kan iedereen overkomen. Maar hoe weten de hulpverleners wie u bent, welke medicijnen u slikt, of u specifieke zorg  nodig heeft en met wie ze contact op moeten nemen? Safe-ID biedt een slimme oplossing voor persoonlijke veiligheid. Het bedrijf levert een digitaal alternatief voor het ouderwetse SOS-medaillon.

Hoe werkt Safe-ID?

Op een beveiligde pagina van Safe-ID stel je een persoonlijk profiel op met daarin informatie over je persoonsgegevens, medicijngebruik en alles wat hulpverleners nodig hebben. Van dit profiel wordt een unieke, persoonlijke QR-code gemaakt. Deze QR-code wordt gedrukt op een kunststof tag of card, die je eenvoudig kunt bevestigen op je (hardloop)schoenen, aan een keycord, de sluiting van (sport)kleding, op een fietshelm of fietsframe. Door de QR code in te scannen is het persoonlijk profiel snel toegankelijk voor (medische) hulpverlening. Je bepaalt zelf welke gegevens worden opgenomen en je kunt je profiel zelf aanpassen.

Adequate hulpverlening

In geval van een noodsituatie beschikken hulpverleners snel over jouw actuele persoonlijke (medische) informatie, zoals:
•    Wie je bent
•    Wie te bellen (ICE)
•    Allergieën
•    Medicijngebruik
•    Reanimeren ja/nee
•    Donor ja/nee
•    etc.
Zo kan er snel en adequaat hulp geboden worden.

Een persoonlijk profiel is op ieder gewenst moment te wijzigen. De wijzigingen zijn direct uit te lezen op alle Tags die aan het profiel zijn gekoppeld.

Beelden omkleuren

In het logo van Safe-ID zit een opvallende kleur groen. Deze kleur wilde Safe-ID ook laten terugkomen in al het fotomateriaal dat in de communicatie wordt gebruikt. GO! Grafi Offshore kreeg de opdracht om de foto’s van opvallende groenaccenten te voorzien. Jur van der Slikke, Operationeel Directeur bij Safe-ID is zeer tevreden over het resultaat. “Er werd super snel geschakeld en wij zijn heel blij met het resultaat!“