Als iemand zichzelf specialist in portretfotografie mag noemen, is het Michel Porro wel. Hij heeft zijn sporen in de fotografie ruim verdiend. Al sinds 1988 is hij actief als fotograaf. Afwisselend als fotojournalist en als commercieel fotograaf. Michel gelooft in specialisatie en focus. Daarom specialiseerde hij zich de laatste jaren in portretfotografie, met een focus op acteurs, schrijvers en muzikanten. Zijn foto’s zijn van hoogstaande kwaliteit. Hij legde al vele bekende en minder bekende Nederlanders vast met zijn camera.

Het belang van goede portretfotografie

“Veel mensen onderschatten het belang van een goed portret”, aldus Michel Porro. “Een goed portret voegt waarde toe aan het leven of het werk van een persoon. Het helpt bedrijven om zich op een passende en professionele manier te presenteren.” Als voorbeeld noemt hij LinkedIn. “Wist je dat men een LinkedIn profiel gemiddeld 8 seconden bekijkt? Waarvan men gemiddeld 4 seconden naar de profielfoto kijkt? Een ondermaatse profielfoto van je medewerker kan de geloofwaardigheid van je bedrijf schaden. Daarom is portretfotografie zo belangrijk!”

Fotografie en beeldbewerking

Als het om kwaliteit gaat, legt Michel de lat hoog. “Een veelgemaakte denkfout bij fotografen is dat een foto niet helemaal goed hoeft te zijn op het moment dat hij gemaakt wordt. Hij kan toch verder bewerkt worden in Photoshop? Daar gaat het fout! Op het moment dat de foto gemaakt wordt, moet het eindresultaat al heel dichtbij zijn. Natuurlijk mag je een foto licht bewerken of versterken met eigen technieken. Zijn er tijdelijke elementen, zoals een koortslip of een puistje, dan kan je dat retoucheren. Ook voor lichte aanpassingen, dingen die je normaal gesproken wegwerkt met make-up, mag je een foto bewerken. Maar beeldbewerking mag nooit vervreemdend werken.”

Michel Porro en Grafi Offshore

Via een tevreden klant is Michel Porro in contact gekomen met Grafi Offshore. Vooral het vrijstaand maken van het haar laat Michel Porro graag aan Grafi Offshore over. “Haren goed vrijstaand maken is een lastig karwei, dat Grafi Offshore erg goed uitvoert.” Michel Porro is erg tevreden over de kwaliteit van de diensten, de prettige en vriendelijke communicatie en de snelheid van leveren. “Ik word altijd vriendelijk geholpen en ervaar de hele samenwerking als erg prettig. Het is altijd snel klaar en de kwaliteit is goed.”

Bijgevoegde foto’s: 

Fotografie: Michel Porro
Film: Dutch Film Works
Vrijstaand maken: GO! Grafi Offshore