Eenheid en herkenbaarheid vormen de kracht van succesvolle winkelketens. De meeste winkelketens hebben dan ook een huisstijlhandboek met daarin richtlijnen voor de winkelinrichting. Zo ook het kledingmerk LACOSTE. Van kleurgebruik tot en met inrichting van kastruimte: alles staat gespecificeerd in dit huisstijlhandboek.

Beelden voor huisstijlhandboek

Het Amerikaanse bedrijf Icon Digital, gespecialiseerd in ‘still life | lifestyle’ fotografie kreeg van LACOSTE de opdracht om de fotografie voor het huisstijlhandboek uit te voeren. De inrichting van de kledingkasten vormde een belangrijk onderdeel van dit handboek. Icon Digital maakte prachtige foto’s van de LACOSTE kleding. Het probleem was echter dat er van elke kledingsoort slechts één kledingstuk in de kasten lag. Aan GO!Grafi Offshore de uitdaging om door middel van beeldbewerking de kledingstukken te vermenigvuldigen en de kledingkasten op een natuurlijke wijze te vullen. Onze beeldbewerkingexperts namen deze uitdaging met beide handen aan!

Vrijstaandmaken en retoucheren

Allereerst werden de beelden vrijstaand gemaakt. Vervolgens werden de beelden vermenigvuldigd en geretoucheerd. Dankzij de goede kennis van de  beeldbewerkingprogrammatuur in combinatie met een goed gevoel voor ruimtelijke verhoudingen mocht het resultaat er wezen! De beelden waren vakkundig bewerkt zodat de kledingkasten van LACOSTE op natuurlijke wijze gevuld waren.

Blij met het eindresultaat

Icon Digital is erg te spreken over het eindresultaat. De snelheid van leveren en de kwaliteit van de beelden overtrof de verwachtingen. Ook de proactieve houding van de medewerkers van GO!Grafi Offshore werd enorm gewaardeerd. Inmiddels zijn onze medewerkers alweer druk bezig met de zomercollectie van LACOSTE. Zoals David Dimicco het verwoordde “we were very happy with the work you produced for us last time so we have more!”