AEG is één van de wereldleiders op het gebied van huishoudelijke apparaten voor persoonlijk gebruik. Als hoofdsponsor van de internationale culinaire festivals Culinaria en Taste of Amsterdam, wil AEG de introductie van een aantal nieuwe apparaten onder de aandacht brengen van een selecte groep klanten. Deze klanten worden uitgenodigd om op een bijzondere manier deel te nemen aan het festival.

Het project

GO! Grafi Offshore werd gevraagd om hiervoor speciale registratiepagina’s op maat te maken. Op deze registratiepagina’s wordt het evenement aangekondigd en kan men zich opgeven voor bepaalde data en tijden. Bij inschrijving kan de klant kiezen uit 5 tijdslots. Als een tijdslot vol is, wordt deze automatisch gedeactiveerd en kan de klant uit de overige slots kiezen. Na het inschrijven ontvangt de klant een bevestigingsmail met alle informatie.  Voor Culinaria 2013, dat in Brussel wordt gehouden, werd de pagina in 2 talen opgesteld. Bovendien maakt GO! Grafi Offshore een speciale Taste of Amsterdam banner voor AEG.

De uitwerking

AEG leverde beeldmateriaal, huisstijl, logo’s, teksten en de tijdslots aan. De registratiepagina’s zijn ontwikkeld in PHP. Om de deadline niet in gevaar te brengen, hebben de PHP developers van GO! Grafi Offshore het project zo flexibel mogelijk opgezet. Hierdoor ontstonden er geen problemen met wijzigingen en nieuwe updates van AEG. Testen gebeurde in eerste instantie door de developers, vervolgens door de projectmanager en als laatste door de klant zelf.

Het resultaat

De manier van testen en de vlotte communicatie met de klant verbeterde de snelheid van het project. De samenwerking met AEG was zeer aangenaam en de deadline is ruim gehaald.