Eenvoudig een foto vrijstaand maken met de functie ‘Snelle handelingen’ in Photoshop 2020

Wil je snel de achtergrond van een afbeelding verwijderen, zodat het object of de objecten in de afbeelding vrijstaand worden? Photoshop heeft hier steeds betere tools voor. Wist je bijvoorbeeld dat Photoshop 2020 de snelfunctie ‘Snelle handelingen’ heeft? Hiermee kan je eenvoudig en snel een foto vrijstaand maken. Het is een slimme functie die goed en snel werkt voor afbeeldingen met een eenvoudige vorm. In dit artikel leggen wij je uit hoe deze functie werkt.

Stap 1:

Open een afbeelding in Photoshop2020. Als voorbeeld nemen wij onderstaande foto van een melkontbijt

melkontbijt

Stap 2:

Zorg er voor dat de afbeeldingslaag ontgrendeld is. Dit doe je door naar het ‘lagen’ panel te gaan. Zie je rechts van de afbeeldingslaag een slotje? Klik er dan om op deze te ontgrendelen. Je ziet nu dat de laagnaam verandert van ‘Achtergrond’ in ‘Laag 0’.

snelle handeligen Photoshop screenshot
snelle handelingen photoshop achtergrondlaaag snelle handelingen photoshop laag 0 screenshot

Stap 3:

Ga in het hoofdmenu naar ‘Venster’ en klik op ‘Eigenschappen’. Een nieuw venster wordt geopend. Helemaal onderaan zie je dan ‘Snelle handelingen’ staan. Daaronder kan je kiezen uit

  • Achtergrond verwijderen
  • Onderwerp selecteren

Klik op ‘Achtergrond verwijderen’. Je ziet nu dat de objecten -in ons geval de melkkannen, het glas en de cornflakes- worden weergegeven, terwijl de achtergrond verwijderd is.

snelle handelingen photoshop uitsnijden screenshot

Hieronder zie je het eindresultaat.

snelle handelingen photoshop voor na

Ben je hier nog niet helemaal tevreden mee en wil je de fotobewerking professioneel afronden? Kies dan vanuit het hoofdmenu ‘Selecteren’ de functie ‘Selecteren en Maskeren’ . Hiermee kan je handmatig de vrijstaand gemaakte foto verder te verfijnen.

Vragen over de functie Snelle Handelingen in Photoshop?

Wil je meer weten over de functie Snelle Handelingen? Geen zin om zelf afbeeldingen vrijstaand te maken en dit wil je graag uitbesteden? Neem contact met ons op via e-mail of bel: 0168 476 144 . Wij hebben een grote productiestudio vol met Photoshop experts en helpen je graag verder!