In 7 stappen een gladde huid in Photoshop

Sproeten. Eén van de 7 schoonheden. Wie ze niet heeft, zou ze graag willen. Maar wie ze heeft, wil er soms toch graag van af. Gelukkig zijn er digitaal veel mogelijkheden om je eigen schoonheidsideaal te bereiken. Zo kan je jezelf in Photosohop vrij snel een huid zonder sproeten of oneffenheden aanmeten. Hoe? Dat leggen we je in 7 eenvoudige stappen uit. Hiervoor gebruiken we onderstaande afbeelding:

sproeten verwijderen in photoshop

Stap 1: Laag dupliceren en omzetten in smart object in Photoshop CC

Open je afbeelding in Photoshop CC. Dupliceer de laag met de afbeelding via het laagpaneel of gebruik de sneltoets (Ctrl + J). Zet de nieuwe, gedupliceerde laag om in een slim object door rechts op de muis te klikken.

sproeten verwijderen in photoshop stap 1

Stap 2: Aanpassingen omkeren

Ga naar het menu Afbeelding en selecteer ‘Aanpassingen’ > “Negatief”. Voor snelle inversies kan je ook gewoon op Ctrl+I (Command + I op Mac) drukken om de afbeelding om te keren.

sproeten verwijderen in photoshop stap 2

Stap 3: Overvloeimodus

Nu ga je in het laagpaneel naar de overvloeiopties. Selecteer de overvloeimodus Intens licht (of Levendig licht).

sproeten verwijderen in photoshop stap 3

Stap 4: Filtermenu

Ga in het menu naar Filter > Overige > Hoogdoorlaat. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je de waarde van de straal moet instellen. Wij gebruikten als straal 22,2

sproeten verwijderen in photoshop stap 4

Stap 5: Gaussiaans vervagen

Ga nogmaals naar het filtermenu en selecteer Vervagen > Gaussiaans vervagen. Opnieuw wordt een dialoogvenster geopend. Hier kan je de pizelwaarde instellen. Wij hebben weer de waarde op 3,4 ingesteld.

sproeten verwijderen in photoshop stap 5

Stap 6: Laagmasker

Voeg nu via het lagenpanel een laagmasker toe. Vervolgens dubbelklik je op het masker en selecteer je omkeren. Hiervoor kan je ook de toetscombinatie Ctrl of Command + i gebruiken.

sproeten verwijderen photoshop afbeelding6

Stap 7: penseel

Selecteer in het gereedschapsmenu het penseelgereedschap en stel de waarde van dekking en stroom in. Sleep deze vervolgens op het huidgebied. Selecteer nu het Penseelgereedschap. Stel de waardes in bij ‘Dekking’ en ‘Vloeiend maken’ en beweeg het penseel over de huid op die plekken waar je het nodig vindt. Let op dat de voorgrondkleur op puur wit staat.

sproeten verwijderen photoshop penseel

Hieronder zie je het eindresultaat na het retoucheren van de huid in Photoshop.

sproeten verwijderen in photoshop eindresultaat

Voor en na

sproeten verwijderen photoshop voor - na

Vragen over beeldbewerking?

Wil je meer weten over beeldbewerking? Neem contact met ons op via e-mail of bel: 0168 476 144 . Wij hebben een grote productiestudio vol met Photoshop experts en helpen je graag verder!