Het geavanceerde proces van stempels maken bij Stempel-Fabrik

Stempel-Fabrik production

Adresstempels, datumstempels, bedrijfsstempels, of ronde stempels. Je kunt het zo gek niet bedenken of het van origine Duitse Stempel-Fabrik levert het. Het hoofdkantoor van Stempel-Fabrik bevindt zich in het Duitse Gerlingen. Daar is een enorme productiehal ingericht voor het vervaardigen van de stempels. Het bedrijf is niet alleen actief in verschillende landen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels werkt GO! Grafi Offshore al 10 jaar samen met dit leuke bedrijf. Een mooi moment om ze eens in de schijnwerpers te zetten!

Het proces

Het lijkt zo simpel. Je hebt een stempel nodig. Die bestel je online in de webshop van Stempel-Fabrik. Je geeft aan in welk formaat je de stempel wilt hebben. Je levert een bestand aan met logo en/of tekst en vaak heb je de volgende dag je op maat gemaakte stempel al in huis. Weinig mensen staan er bij stil dat, op het moment dat je op de ‘plaats bestelling’ knop klikt, er aan de achterkant een geavanceerd proces in gang wordt gezet. Het leuke is: GO! Grafi Offshore maakt vast onderdeel uit van dat proces.

Stempel Fabrik ZuendBeeldbewerking van stempels

Om een stempel in productie te kunnen nemen is een bitmapbestand in grijswaarden op 600 dpi nodig. Dit bitmapbestand wordt door GO! Grafi Offshore gemaakt. Zodra een stempelbestelling definitief is, wordt het materiaal om de stempel te maken direct en automatisch doorgestuurd naar ons voor bewerking. Dankzij slimme automatisering, kunnen we de benodigde informatie aflezen uit de bestandsnaam. Daardoor weten we snel wat het gewenste eindproduct moet zijn. De medewerkers van onze Image Studio voeren als eerste een kwaliteitscheck van het aangeleverde materiaal uit. We controleren de resolutie van het materiaal en passen dit aan indien nodig. Wanneer we een kleurbestand ontvangen (RGB / CMYK), zetten we dit om naar grijswaarden. Is het bewerkte bestand klaar voor productie, slaan we het bitmapbestand op onder een gewijzigde bestandsnaam en zetten het klaar voor Stempel-Fabrik. Het geautomatiseerde systeem van Stempel-Fabrik herkent de bestandsnaam en zorgt dat het drukwerkklare stempelbestand direct wordt ingelezen op een van de vele persen. Zo komt het automatisch in de volgende fase van het productieproces terecht.

Operational excellence en mensenwerk

Ook al is het proces van Stempel-Fabrik optimaal geautomatiseerd, soms is de tussenkomst van mensen onvermijdelijk. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat klanten het formaat van de stempel niet goed gespecificeerd hebben of dat we de grafische bestanden niet kunnen openen. Dat koppelen we terug met Stempel-Fabrik, zodat de klantenservice hier adequaat actie op kan ondernemen en de eindklant in de gelegenheid wordt gesteld om ontbrekende gegevens aan te leveren. Ook dit proces werkt soepel!

Op naar de volgende 10 jaar

Wij zijn erg blij dat we al 10 jaar goed samenwerken met deze mooie klant. Wat Stempel-Fabrik er van vindt? Dit is wat Christian Sommer over de samenwerking zegt: “De samenwerking is professioneel, betrouwbaar en goed. De mensen bij GO! Grafi Offshore snappen hoe wij werken. Ze kennen onze producten, onze processen en last but not least ook de wensen van onze klanten. Dat is voor ons heel belangrijk, omdat we daardoor efficiënter kunnen werken. De geleverde kwaliteit is consistent, daar zijn wij erg tevreden mee. De volgende 10 jaar zien wij vol vertrouwen tegemoet..”