Prachtige geretoucheerde kunstfoto’s voor Colour & Books

Colour & Books is een expert in de reproductie van fotografie en kunst in boeken. Sebastiaan Hanekroot is de drijvende kracht achter Colour & Books. Hij zorgt ervoor dat de kleurreproducties in boeken alles zijn wat je ooit hebt gewenst. Dat afbeeldingen en kleuren tot leven komen. Net zo levendig als de originelen.

Uniek begrip voor kleur, papier, drukwerk en binden

Om kleurreproducties tot leven te brengen moet je alles weten over het drukken, ontwerpen, binden en publiceren van boeken. Daarvoor ben je bij Sebastiaan Hanekroot aan het juiste adres. Hij is een expert in de reproductie van fotografie en kunst in boeken. Met tientallen jaren ervaring in een van de toonaangevende drukkerijen/uitgeverijen van Nederland en tientallen jaren samenwerken met de meest getalenteerde grafisch ontwerpers en ervaren binders, heeft hij een uniek begrip ontwikkeld voor kleur, papier, drukwerk en binden.

“Grafi Offshore schiet mij altijd te binnen als ik een grote klus heb waarin veel retoucheerwerk moet gebeuren”

De samenwerking met Grafi Offshore gaat al jaren terug. “Grafi Offshore schiet mij altijd te binnen als ik een grote klus heb waarin veel retoucheerwerk moet gebeuren”, aldus Sebastiaan Hanekroot. “Ik ben dagelijks met kunstenaars en kunstinstellingen bezig mooie boeken met ze te maken. Mijn focus is de reproductie van het beeld. Ik weet veel over communicatie met beeld en over kleur en contrast. Retoucheren beschouw ik niet als mijn grootste talent. En daarin heb ik een perfecte partner gevonden in Grafi Offshore en de studio in Nepal.”

Retoucheren van 500 scans

“Zo was er onlangs een grote klus waarvoor ik zo’n 500 scans gemaakt had vanuit tijdschriftpagina’s. Bij een groot deel daarvan moest er van 2 losse pagina’s weer 1 doorlopende foto gemaakt worden en daarbij moesten de rafelige randen waar de bladen in de rug van de tijdschriften hadden gezeten, geretoucheerd worden. Een heel precies werk. En er was maar weinig tijd voor. Dat heeft de studio van Grafi Offshore perfect voor mij gedaan. Heel blij mee!”

Ook wij zijn blij met deze mooie samenwerking. Het bewerken van kustfoto’s is altijd bijzonder en mooi om te doen. We hopen op nog veel van dit soort mooie projecten in de toekomst!