Sales Scoreboard Applicatie geeft Salesrecruiters een sales boost

Salesrecruiters is het grootste in sales gespecialiseerde werving en selectiebureau van Nederland. Als je salesprofessionals werft, dat zul je zelf ook een salescultuur moeten hebben. Er wordt gestuurd op kwaliteits KPI’s, maar uiteraard ook op omzet. Om dit te meten en op motiverende wijze zichtbaar te maken heeft Salesrecruiters GO! Grafi Offshore gevraagd een interactief Scorebord te maken. Een scorebord dat qua lay out past bij de jonge en energieke maar ook sportieve en competitieve cultuur van Salesrecruiters.

Sales scoreboard applicatie salesrecruiters

De scoreboard applicatie

Het principe is simpel. Elke consultant geeft maandelijks een omzetprognose op, de optelsom is de vestigingsprognose. Het totaal van de prognoses van de beide vestigingen Schiphol en Zoetermeer is de bedrijfsprognose. De directie van Salesrecruiters stimuleert dat de consultants zowel naar de vestigings- als de bedrijfsprognose kijkt.

Het digitale Sales Scoreboard geeft op een visuele manier inzicht in de voortgang van de omzet. De basis van het Scoreboard wordt gevormd door een document in Google docs, waarin Salesrecruiters zelf de omzetgegevens bijwerkt. Een selecte groep mensen houdt het document up-to-date. Via HTML5 ontsluit de Sales Scorecard applicatie de gegevens uit Google Docs en geeft het op een mooie manier visueel inzicht in de stand van zaken per maand en year to date.

Digitale kroontjes, hoeden en zonnebrillen

Er worden 4 verschillende kleurcoderingen gebruikt, om aan te geven hoe ver iemand op target zit. Bovendien zijn er een paar leuke geintjes ingebouwd. De consultant met de hoogste score krijgt digitaal een kroontje aangemeten. De nummer 2 een vikinghoed en de nummer 3 een sombrero. Iedereen die zijn of haar maandtarget haalt, krijgt bovendien een digitale zonnebril opgezet. Het Sales Scoreboard hangt op een groot beeldscherm op de werkvloer bij beide vestigingen van Salesrecruiters (Schiphol en Zoetermeer). Wanneer beide vestigingen hun target hebben gehaald gaan alle toeters en bellen aan: dan gaat het bord een paar dagen knetteren en knipperen tot iedereen er gek van wordt.

Een tool om te meten, overzicht te geven en succes te bepalen

“De Scoreboard applicatie werkt perfect als sales driver om de boel aan te jagen”, aldus Enrique Cortes, Managing Consultant bij Salesrecruiters. “Je merkt dat het Scoreboard een directe verandering in de organisatie teweeg heeft gebracht. In positieve zin dat we scherper zijn geworden en meer competitief.

Naast de omzetgegevens, houdt het bord ook de verdeling van klanten bij. Hierdoor is het een tool geworden om te meten, om overzicht te geven en om het succes te bepalen. Voor salesmensen is het helemaal top! Je moet natuurlijk wel oppassen met de mensen die onderaan staan. Voor hun kan het scoreboard ook verlammend werken, zij kunnen er van in de put raken. Dan is de juiste coaching belangrijk, daar zijn we ons zeer van bewust.

Samenvattend kunnen we concluderen dat het Scoreboard zorgt voor goede animo, sfeer, een gezonde rivaliteit en een focus op het doel. Op dit moment werken we er hard aan om het omzetrecord van onze vestiging te verbreken. Doordat er ook een klein beetje rivaliteit zit tussen de vestigingen onderling, helpen collega’s van dezelfde vestiging elkaar weer om als team de andere vestiging te verslaan. Het Sales Scoreboard zorgt voor een stip op de horizon. We beginnen en eindigen de dag er mee. Het is niet alleen voor onze organisatie een handige applicatie; elke salesorganisatie heeft hier voordeel aan!”

Grafi Offshore doet wat ze belooft

Enrique, ooit werkzaam voor GO! Grafi Offshore is positief over zijn oud-collega’s. “De ontwikkeling van het scoreboard verliep zeer soepel. Wij hadden de basis al staan in een exceldocument. De Interactive Media Studio heeft dit met behulp van HTML5 vertaald naar een prachtige interactieve tool. Met name de snelheid van werken is fantastisch. De productie ging echt supersnel, wel 10 keer sneller dan we gewend zijn bij andere bedrijven. Grafi Offshore doet wat ze belooft. Het is nooit een teleurstelling. Wij worden altijd vriendelijk en respectvol geholpen en de studio is erg flexibel.“

Overige projecten

Naast het ontwikkelen van de Sales Scoreboard Applicatie heeft Grafi Offshore meerdere projecten uitgevoerd voor Salesrecruiters. Zo hebben we recent een zestal animaties gemaakt voor LinkedIn. Bovendien voeren we regelmatig een project op het gebied van beeldbewerking uit.

Meer weten over dit leuke project?

Wil je ook zo’n leuke Scoreboard Sales Applicatie of heb je andere vragen? Neem contact met ons op via 0168 476 144 of per e-mail.